سنگها بر اساس کاربرد، مصارف ویژهای دارند. این محصول طبیعی در صنعت ساختمانسازی نیز استفاده میشوند. در طراحی نمای ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می شود از جمله انواع سنگ، چوب، آجر، کاشی، انواع پنل ها و … که هر کدام مزایا و ویژگی های منحصر بفرد خود را دارا هستند. از بین تمام مصالح، سنگ متریالی است که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته و دوام و مقاومت بالای آن همواره مطرح است. سنگ هایی که برای نما کاربرد دارند باید بدون ترک خوردگی و شکستگی بوده و متخلخل نباشند زیرا نمای بیرونی از جمله قسمت های بنا است که در معرض عوامل مختلف قرار می گیرد، در نتیجه در صورت وجود ترک خوردگی و یا خلل و فرج ممکن است گرد و غبار و یا آب باران در آن نفوذ کرده و به سرعت دچار فرسایش شود. یک سنگ خوب باید از مقاومت لازم در برابر نفوذ آب برخوردار باشد و به دلیل قرار گرفتن در محیط های شیمیایی و طبیعی دچار آسیب نگردد. در این مقاله به بررسی بهترین سنگ برای اجرای نمای ساختمان می پردازیم.
مهمترین شاخصه سنگ در نمای ساختمان
سنگ نما برای یک ساختمان ویلایی، آپارتمانی یا برج مسکونی در نقش یک لایه ظاهری و مستحکم ایفای نقش می کند و از مهم ترین کاربردهای آن عبارتست از:
- سنگ نما به ظاهر ساختمان نمایی زیبا می بخشد
- سنگ نما مانع نفوذ رطوبت و آلودگی به قسمت های داخلی ساختمان می شود.
- سنگ نما محافظ ساختمان در برابر باران های اسیدی است.
- در افزایش قیمت ساختمان بسیار موثر است.
روش تشخیص سنگ مناسب برای اجرای نما
اکثر افرادی که نسبت به خرید سنگ نما اقدام می کنند تنها به توصیه های دیگران اکتفا می کنند و در نهایت با گذشت زمان احساس نارضایتی خواهند داشت. قبل از خرید سنگ نما باید با انواع سنگ ها آشنا شد و معایب و مزایای آنها را مورد بررسی قرار داد. در این صورت با کسب آگاهی لازم می توان سنگی را خریداری نمود که سال ها بر نمای ساختمان شما استوار بماند.بنابر گفته پیمانکاران نما یکی از روش های تشخیص سنگ خوب از سنگ نامرغوب این است که توسط یک وسیله فلزی چند ضربه به سنگ بزنید. یک سنگ با کیفیت و بدون ترک سنگی است که صدای شیشه بدهد، از این رو اگر در اثر وارد آمدن ضربه، سنگ صدای شیشه از خود ساتع کند بدون تردید سنگی سالم و بدون ترک و پوسیدگی خواهد بود.
بهترین سنگ برای اجرای نمای ساختمان
سنگ هایی که برای نمای بیرونی بنا توسط پیمانکار نما انتخاب می شوند باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند. سنگ نما همواره در معرض تابش نور خورشید، برف و باران، گرد و غبار، آلودگی، سرما، گرما، رطوبت و … قرار می گیرد، به همین دلیل سنگ های مقاوم بهترین گزینه برای اجرای نما هستند. اصولا پیمانکار نمای خارجی ساختمان در صورت اجرای نمای سنگی سنگ تراورتن، سند استون و گرانیت را پیشنهاد می دهند که هر کدام زیبایی و قابلیت های منحصر بفرد خود را دارند. تروارتن در مقایسه با دو سنگ دیگر ارزان تر است و مقاومت بالاتری دارد. علاوه بر آن این سنگ به خوبی به سیمان می چسبد، در نتیجه امکان جدا شدن آن از سطح وجود ندارد. برای آشنایی بیشتر با نمای سنگ تراورتن می توانید به مقاله اجرای نمای سنگ تراورتن ساختمان مراجعه کنید. در این قسمت از مقاله به بررسی هر یک از این سه سنگ می پردازیم.
اجرای نمای سنگ گرانیت ساختمان
سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین است و در رنگ های متنوع به بازار عرضه می شود. این سنگ بافتی درشت دارد و به راحتی می توان آن را با چشم مشاهده نمود. گرانیت آلودگی را جذب نمی کند و از سختی بالایی برخوردار است. از گرانیت نه تنها در نمای خارجی بلکه در محیط های مرطوب داخلی نظیر حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده نمود زیرا تخلخل آن پایین بوده و آب را به خود جذب نمی کن
اجرای نمای سنگ تراورتن ساختمان
سنگ تراورتن نیز که نوعی سنگ رسوبی است، بافت آن به صورت لایه لایه می باشد. این سنگ از چسبندگی بالایی برخوردار است و دارای رنگ هایی نظیر سیاه، آبی و خاکستری می باشد. بافت تراورتن ریزدانه است و به دلیل ساختار لایه ای به دو روش cross cut و vein cut می توان آن را برش داد. اکثرا پیمانکار نما برای اجرای نما سنگی از این نوع سنگ استفاده می کنند.
اجرای نمای سنگ استون ساختمان
سنگ استون نیز از جمله سنگ های رسوبی است که از ماسه و کانی های مختلف تشکیل می شود. کانی های موجود در این سنگ شامل سیلیس اکسید آهن، کربنات کلسیم و دولومیت می باشند. سنگ استون یا ماسه سنگ از مقاومت بالایی در برابر هوازدگی برخوردار است و جذب آب آن پایین می باشد. چسبندگی این سنگ به ملات بسیار کم است به همین دلیل هنگام استفاده از آن در نمای ساختمان از گیره اسکوپ سنگ استفاده می شود. رنگ ماسه سنگ قهوه ای مایل به خاکستری و زرد است.
بهترین سنگ برای اجرای نمای ساختمان چه ویژگی هایی دارد؟
پیمانکار نما باید سنگ مناسب نما را بر اساس موقعیت آب و هوایی انتخاب کند. در مناطق سردسیر که احتمال بارش برف و یخبندان در آنها وجود دارد از سنگ هایی استفاده می شود که تخلخل کمی دارند زیرا یخبندان سبب متلاشی شدن سنگ خواهد شد. علاوه بر آن در مناطقی که مدام طوفان های شن رخ می دهد سنگ در معرض سایش قرار گرفته و عمر آن کوتاه می شود. به همین دلیل پیمانکار نما با توجه به شرایط اقلیمی باید نسبت به خرید سنگ نما اقدام نمود. در کل سنگی که پیمانکار نما برای نماکاری ساختمان مورد استفاده قرار می دهد باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:
- کانی های آن باید مورد بررسی قرار گیرند.
- از مقاومت خمشی و کششی خوبی برخوردار باشد.
- به راحتی بتوان آن را صیقل و برش داد.
- از قابلیت جذب آب مناسب برخوردار باشد و به راحتی به ملات بچسبد.
- در برابر تابش مستقیم نور آفتاب مقاوم باشد.
- باران های اسیدی به آن آسیب وارد نکنند.
- به راحتی دچار ترک خوردگی و سایش نشوند.
- دارای خلل و فرج نبوده و آب باران و برف به راحتی در بافت آن نفوذ نکند.
قیمت انواع سنگ نما
در قسمت زیر قیمت سنگ نمای ساختمان در سال ۹۸ را مشاهده می کنید:
- تراورتن دودی موج دار: ۱۱۰ هزار تومان
- تراورتن سفید محلات: ۷۵ هزار تومان
- تراورتن سیلور تکاب: ۹۵ هزار تومان
- تراورتن شکلاتی بی موج: ۶۵ هزار تومان
- تراورتن قرمز آذرشهر: ۷۲ هزار تومان
- تراورتن کرم شکلاتی موج دار: ۶۰ هزار تومان
- استون سنگی کرم: ۲۸ هزار تومان
- سنگ تراورتن کرم اصفهان: ۴۵ هزار تومان
- سنگ تراورتن کرم بی موج: ۶۵ هزار تومان
- کرم بی موج حاجی آباد: ۱۵۰ هزار تومان
- گرانیت خرمدره: ۵۵ هزار تومان
- گیوتین تراورتن سفید: ۲۵ هزار تومان