نحوه تهیه و بسته بندی کود صادراتی : صادرات و تجارت کود ازجمله زمینههای جذاب تجاری هستند. چون مرتبط با غذای انسان هست. و همواره بازار آن در همه کشورها به اصطلاح داغ هست. به زبان ساده نیاز به کودشیمیایی، کود ارگانیک ، کود مرغی پلت مرغی و کود اوره و … همواره نیاز مردم دنیا هست. چون کودهای شیمایی نیز برای تولید و تأمین غذای انسان، موردنیاز است. بازاریابی هدفمند و اصولی و شناسایی بازار هدف دقیق میتواند از صادرات و تجارت کود تجارتی پرسود بسازد. اما باید بدانید صادرات کود شیمیایی با حساسیتهایی هم روبروست. یکی از این حساسیت ها مربوط به نحوه تهیه و بسته بندی کود صادراتی می باشد که در این مقاله بطور مفصل به بیان آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید:
شرایط اخذ مجوز صادرات کود شیمیایی
صادرات کلیه کودهای شیمیایی منوط به صدور مجوز سیستمی در اظهارنامه توسط نماینده وزارت جهاد کشاورزی از طریق سامانه جامع امور گمرکی است.بد نیست بدانید صادرات کود شیمیایی نیز تحت تأثیر نیازهای داخلی میباشد. معمولا تلاش مسئولین بر دادن مجوز صادرات مازاد بر مصرف داخلی انواع کودهای شیمیایی و … میباشد. تا مشکلی در تأمین مصرف داخلی کشاورزان به وجود نیایید. از آنجاییکه انواع کودهای شیمیایی نیز در داخل کشور برای مصرف کشاورزی استفاده میشود. محدودیتهایی وجود دارد. به همین خاطر برای اخذ مجوز صادرات کود شیمیایی نیز لازم است ادارات مربوطه مراجعه کنید. ازجمله وزارت جهاد کشاورزی. وزارت صنعت و معدن و تجارت، کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد جز مهمترین ارگان های صادر کننده مجوز می باشند. برخی از شرکت های با برگزاری دوره های آموزشی مانند آموزش واردات و صادرات تمام مراحل قانونی در ان رابطه را آموزش می دهند.
امروزه قوانین و مقررات بسیار زیادی برای صادرات انواع مختلف محصولات وضع شده است که این قوانین و مقررات با توجه به کشور مبدا و مقصد نیز بسیار متفاوت خواهد بود و شما بایستی از تمام قوانین وضع شده آگاهی لازم را داشته باشید تا بتوانید به شکل صحیح و به نحوه احسن صادرات کالای مورد نظر خود را داشته باشید.
نحوه تهیه و بسته بندی کود صادراتی
همانطور که گفتیم نحوه تهیه و بسته بندی کود صادراتی یکی از حساسیت های صادرات کود می باشد. زیرا در کشور مقصد، مسائل بهداشتی، گواهینامههای مرتبط با آن و بستهبندی محصول اهمیت زیادی دارد.
همچنین مهمترین عامل برای موفقیت در صادرات کود بستهبندی شیک و زیبا و مشتریپسند است.
اگر قصد دارید به حوزه صادرات و تجارت کود وارد بشوید، لازم است این حساسیتها را نیز در نظر داشته باشید. و اگر هم در این حوزه مشغول به فعالیت هستید، به این فاکتورها اهمیت بیشتری بدهید.
همانطور که گفتیم از مهمترین مشخصههای کود مناسب مناسب برای صادرات، بستهبندی آن است. بستهبندی مناسب هم شامل بستهبندی زیبا و جذاب است. و هم بستهبندی مناسب جهت حفظ کیفیت کود کشاورزی میباشد. که این امر در سالهای گذشته یکی از عوامل کاهش صادرات کود در ایران بوده است. حتی برخی از کشورها از غفلت ما در این زمینه استفاده تجاری میکنند. بستهبندی مناسب کود میتواند بازارهای صادراتی ما را رونق بیشتر ببخشد.
تولید کننده های کود صادراتی با ضد عفونی کردن کود های حیوانی طی مراحل خاص و گرانوله کردن آنها طبق نیاز مشتری های خارجی در پاکت های محکم بسته بندی می کنند تا کیفیت کود به هنگام حمل و نقل به کشور مقصد دچار آسیب نشود.
نحوه تهیه و بسته بندی کود صادراتی باید طبق قرارداد و توافقی که انجام گرفته است کالای مورد نظر تهیه و بسته بندی شود.
اگر در زمینه صادرات کود هنوز آنقدر تجربه نکرده اید می توانید از شرکت هایی که برای مشاوره و انجام صادرات فعالیت می کنند، کمک بگیرید. شرکت هیراکود یکیازشرکت هایی است که به صورت تخصصی در زمینه صادرات کود فعالیت می کند.
نحوه تهیه و بسته بندی کود مرغ صادراتی
شاید جالب باشد که بدانید انواع مختلف کود مرغ وجود دارد برای مثال باید بگوییم کود مرغ های ماشینی که در مرغ داری ها موجود است، کود مرغ های محلی که در روستاها به طور طبیعی پرورش داده می شوند و کود جوجه های مرغ و خروس که در مرغ داری و یا محل های روستاها پرورش داده می شوند که از آنها استفاده های بسیار زیادی می شود. و همین کودها در مراکز مخصوص تبدیل به کودهای کمپوست شده و پلیت شده می شوند و در بسته بندی منظم آماده صادرات به کشورهای متقاضی می شود که با صادرات انواع کود مرغی سود بالایی نصیب تولید کننده می شود زیرا کود مرغ خودش به تنهایی قیمتی ندارد و دارای ارزش نمی باشد اما با توجه به فرآیندی که روی آن انجام می دهند و آن را غنی می کنند ارزشمند می شود و بسیاری از کشورها متقاضی خرید کود مرغی می باشند.
بسته بندی کود صادراتی چه تاثیری بر قیمت آن دارد؟
انواع کود به دلیل میزان تقاضا، بسته بندی و روش های حمل و نقل زمینی، ریلی و دریایی دارای قیمت های متعددی می باشد و معمولا هر چه میزان تقاضای خرید مشتریان از کود بالاتر باشد به همان نسبت نیز می توان در پایین آوردن قیمت های آن خوش بین بود این عمل باعث سود آوری برای تاجران و خریداران عمده نیز می شود. هر چه نحوه بسته بندی کودها زیبا و با کیفیت تر باشد می توان کودهای صادراتی را با قیمت بالاتری به متقاضی خارجی فروخت و باعث سود بیشتر تولید کننده ایرانی و ارز آموری به کشور می شود که توسعه اقتصادی را پیش رو دارد.
صادرات کود کشاورزی به کشورهای مختلف
انواع کودهای شیمیایی و ارگانیک در کشورهای همسایه و اطراف بازار خوبی دارد. که مقصد صادراتی خوبی برای کود کشاورزی بشمار میروند. از جمله:
• صادرات کود به عراق
• صادرات کود به ترکیه
• صادرات کود به گرجستان
• صادرات کود به تاجیکستان
• صادرات کود به افغانستان
• صادرات کود به روسیه
• و…
با توجه به پتانسیلهای تولید کودهای شیمیایی، میتوان با صادرات نیازهای کشورهای همسایه را تأمین کرد. که این امر هم به ارزآوری بیشتری میانجامد. و همچنین موجب اشتغالزایی میگردد.
صادرات کود ارگانیک
با توجه به نیاز کشورهای مختلف خصوصاً کشورهای عربی به کودهای ارگانیک و همچنین بالا بودن کیفیت کود کمپوست صادراتی ایران، با استقبال خوبی از سوی شرکتهای صادرکننده روبرو شد. جهت صادرات کود کمپوست نیاز به محصولی باکیفیت بوده که در صورت رعایت نکردن استانداردهای بین المللی تولید و بسته بندی، قطعاً در صادرات این محصول به مشکل بر میخوریم.
صادرات این محصول به دلیل احتمال آلوده بودن به بیماریها، آفات و بذور علف هرز حساسیت بسیار بالایی دارد. تولید کننده های ایرانی برای تولید کود کمپوست صادراتی با استفاد از روش های علمی و با یک برنامهریزی بلند مدت توانسته به این مهم دست یابد. با توجه به کیفیت بالای محصولات ایرانخوشبختانه توانسته اعتماد خریداران خارجی را نیز جلب نماید.
اهمیت بسته بندی در صادرات کود
هرچه در بسته بندی موفق تر باشید در بازار رقابتی و دیده شدن محصولات موفق خواهید بود. چگونگی و نحوه صادرات کود صرفا به طی کردن برخی مراحل اداری نیست و باید کیفیت کالا را در طول سال های کاری خود حفظ نمایید و گرنه به زودی از بازار حذف خواهید شد. بستهبندی مناسب کود میتواند بازارهای صادراتی ما را حفظ کند و رونق بیشتر ببخشد.